сряда, 20 август 2014 г.

ПАМУК КИФЛИ

Продукти:

400 мл прясно мляко
3 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 мая /42гр/

1 с.л. сол
200 мл.олио
620 гр.брашно

Плънка:

мармалад
сирене
нутела

Още:

жълтък за намазване


Приготвяне:


Прясното мляко се затопля леко и към него се добавят захарта, маята и 5 с.л. брашно и се оставя за 15 мин.
Към получената сместа се добавят останалите продукти и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса.
Готовото тесто се разделя на две части и от всяка се разточва кора с дебелина 3 мм. Реже се на 16 части. 
Крайщата на всяко парче се притискат малко с ръка, за да се разширят, слага се от плънката, затваря се леко в двата края и се навива,като леко се придърпва острата част на тестото. 
Кифличките /без да втасват/ се намазваме с жълтък,и се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















93 коментара:

  1. Страхотна рецепта! Днес ще я пробвам и се надявам да са поне наполовина толкова хубави!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат чудесно. Ще се пробват. Браво за старанието ти.

    ОтговорИзтриване
  3. Г-жо Джорджевич,когато давате рецепти ги давайте точно.Не подвеждайте другите.Все пак има хора които са наясно с нещата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    2. Не разбрах какво не Ви допадна, като сте наясно с нещата кажете кое точно е подвеждащото. Аз пък много харесвам рецептите на Ваня - дава продуктите точно, описва последователността на изпълнението, снима стъпка по стъпка как стават нещата, показва с обилен снимков материал как изглежда крайния резултат. Или просто искате да си изкарате лошото настроение на някой?!?

      Изтриване
    3. Е, колко точно да е. Брашно 620 гр и две щипки ли да е?

      Изтриване
    4. Ало Анонимната - какви щипки бе, ти можеш ли да четеш изобщо? Къде видя да пише нещо за щипки от каквото и да било? Има една приказка, която се отнася точно за тебе - " На кривия ***, п****** му е виновна !" Да ме извини Ваня, че пиша такива неща, но не се въздържах, като ти чета глупостите !

      Изтриване
    5. Пробвах рецептата. Резултатът е великолепен. Особено му допадат, че са без яйца и са с олио.

      Изтриване
  4. Г-н или г-жа Анонимен вие сте първи/а изказани негативно за рецептата.Ако сте толкова наясно с нещата щяхте да знаете,че рецептата е точна.

    ОтговорИзтриване
  5. Рецептите ти са точни Ваня, за разни некадърници, които не могат да готвят, но иначе са " наясно с нещата" може и да има проблем, но проблема си е лично техен !!!

    ОтговорИзтриване
  6. Поздравления за рецептата и чудесното изпълнение! Ще си позволя да задам един въпрос обаче, като прохождаща в кухнята :) Разтворих си маята в топло прясно мляко, но тестото ми не втаса както трябва - наду се съвсем леко, а докато го чаках олиото започна да се отделя отстрани покрай него. А всичко друго си спазих. Първата партида не се наду изобщо, втората я пека на по-слаба фурна и като, че ли започнаха да се надуват.

    ОтговорИзтриване
  7. Хм,интересно.Сложихте ли към маята захар и брашно?

    ОтговорИзтриване
  8. Или маята ви е била стара, или сте я сложили в много горещо мляко. Млякото трябва да е топло, не горещо, защото високата температура убива дрождите в маята и после тя не върши работа.

    ОтговорИзтриване
  9. Направих ги, благодаря много, вълшебница си. С кеф те следя.

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте,искам да попитам може ли кубчето мая да се замени със суха мая?

    ОтговорИзтриване
  11. Уникални са според моето семейство.Аз няма как да ги опитам,защото съм на без
    глутеново хранене.Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  12. Чудесни са!Браво за рецептата, днес ги направих, уникални супер!

    ОтговорИзтриване
  13. 620 грама брашно ако нямаме везна как може по друг начин да се премерят?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 3 Ч.Ч.ОТ 200ГР.,И 1 С.Л.С ВРЪХ.

      Изтриване
    2. На колко грама се равнява една чаена чаша? Една чаена чаша (200 милилитра, това е малка чаена чаша, например добре познатите на всички червени чаши на Nescafe, както и чашите, в които в заведение сервират "дълго кафе") се равнява в грамове на: Една чаена чаша брашно 140 грама

      Изтриване
  14. Много благодаря за бързия отговор,щом ги приготвя ще споделя как са станали :)

    ОтговорИзтриване
  15. станаха страхотни и много вкусни,като си имате напредвит че нямам и представа от тесто и т.н.,БЛАГОДАРЯ за рецептата от сега нататък ти ще бъдеш моя учител в готвенето!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  16. чудесни станаха, ще ги направя пак. Брашното ми дойде малко повече, но аз не го меря с везна и станаха хубави кифли, благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  17. Моля ви кажете ми, колко броя яйца да се сложат? Има ли яйца в кифличките? Благодаря за отговора!

    ОтговорИзтриване
  18. Кифличките са чудесни !
    Аз ги направих , рецептата е точна ! :)

    ОтговорИзтриване
  19. Здравейте, може ли да се ползва суха мая , и ако да колко грама?

    ОтговорИзтриване
  20. Кифличките са чудесни!Аз ги замесих в хлебопекарната,там втасаха и след това само ги оформих.Едната половина със сирене и яйце,другата със сладко.Благодаря за сполучливата рецепта!

    ОтговорИзтриване
  21. Здравейте,може ли да се направят със суха мая и , ако да колко?
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  22. Извинявам се за коментара, но спазвайки точно пропорциите, които сте дали, се получи мазна брашняна каша. Сложих още брашно, резултата не беше "памук кифли".Така и не разбрах къде е грешката.Може би 200мл. олио...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Грешката е ваша,не в рецептата.Рецептата е точна.

      Изтриване
  23. Здравейте, искам да попитам прясната мая може ли да се замени със суха и колко грама трябва да е тя?Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
  24. Здравейте, искам да попитам може ли част от тестото да се замрази във фризера и да се използва друг път. Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  25. Zdraveite Vanq Djordjevic! Iskam samo da vi pohvalq i napravq komplimenti - takava preciznost na dozite i tolkova hubavi idei,spoluchlivi nai - vajnoto,ne sum namerila nikude drugade!!!! Iskrenno vi jelaq vsichko nai-huvabo i yspeh vuv vsichki nachinania i vse taka da ni radvate!!! Jiva i zdrava!

    ОтговорИзтриване
  26. Току що направих кифлички по рецептата и бързам да изразя голямото си задоволство от резултата! Станаха невероятно вкусни и пухкави.Благодаря за прекрасната рецепта! Антоанета Шиникова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен брашното е много повече!

      Изтриване
  27. Много благодаря! Станаха СТРАХОТНИ! Едва ги изчакаха да изстинат :)

    ОтговорИзтриване
  28. Ами пречи ли ,че сложих повече брашно иначе нямаше да стане като тесто и така като гледам май тестото ми не втаса

    ОтговорИзтриване
  29. Аз сложих повече брашно иначе нямаше да стане като тесто и така като гледам никак не втаса питам се къде.сбърках правих всичко по реда който Вие сте написала

    ОтговорИзтриване
  30. Благодаря за хубавата рецепта, най -вече за тестото! Станаха превъзходни кифлички, които унищожихме за минути!!

    ОтговорИзтриване
  31. Благодаря за хубавата и точна рецепта. Получиха се невероятни кифлички, които свършиха ужасно бързо!

    ОтговорИзтриване
  32. солта не е ли много

    ОтговорИзтриване
  33. Аз мисля да направя тестото на питка дали ще стане и въпроса ми е трябва ли да вташе след оформянето и

    ОтговорИзтриване
  34. Чудесни са! Просто се стопиха за секунди!

    ОтговорИзтриване
  35. Колкото брашно, толкова и течност? Това да не е лютеница? Уточнете пропорциите !

    ОтговорИзтриване
  36. искам да попитам може ли след като съм подмесила кифличките ще може ли да оставя тестото в хладилник и да ги направя на следващият ден ?

    ОтговорИзтриване
  37. Кифличките, са просто фантастични. Изключително мекички,направо се топят в устата! Направих ги със сирене и кашкавал. Уникални!

    ОтговорИзтриване
  38. Божеее,човек може да умре от элоба и эавист.!!!!!!!
    Откакто энам эа Ваня,правя единствено нейните рецепти,эаради перфектната точност в грамажи......И винагиии ,винаги се представям добре
    Благоодаря ти ,элато

    ОтговорИзтриване
  39. Кифличките са страхотни!Редовно ги правя и винаги са прекрасни!Благодаря за хубавата рецепта!

    ОтговорИзтриване
  40. Божествения станаха.
    Поздравления Ваня!

    ОтговорИзтриване
  41. Божественни станаха,дано останат до утре за да видя дали ще изсъхнат.
    Поздравления Ваня!

    ОтговорИзтриване
  42. Супер са,току що ги направих със сладко от череши

    ОтговорИзтриване
  43. Здрвейте, днес за втори път замесвам тестото и не ми втасва, първия път беше горещо млякото и рекох че е от това, втория път леко го затоплих и разбърках маята захарта и брашното, сега чакам да втаса вече става почти час и не втасва това тесто и е лепкаво, къде греша незнам всичко друго ми се получава това не, дали не месея достатъчно или е малко брашното, или пък последното което е маята ми стоеше в хладилника, незнам :(

    ОтговорИзтриване
  44. Кифличките наистина са уникални.Бих искала само да попитам тъй като искам да са малко по-сладки може ли да се добави повече захар? :)

    ОтговорИзтриване
  45. Да,наистина може ли още захар да се сложи?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може,но не прекалявайте.

      Изтриване
    2. Още 1-2 лъжици,например?

      Изтриване
  46. Привет от слънчева Флорида! Благодаря Ви, Ваня! Станаха чудесни. С жена ми аправихме половината с мармалад, а другата половина със сиренце и с малко крема сирене. Използувахме най-хубавото канадско брашно в къщи и жива мая, от които става и чудесен хляб. Доомесиха се в машинката за хляб, но не ги втасвахме на топло. Много са леки и пухкави. Наистина като памук! Не засекох за колко време се изпекоха, но всяка фурна и всяко брашно са си малко различни. Пожелаваме Ви още много успехи с чудесни рецепти. Сигурно ще опитаме и другата рецепта.
    Стела и Тони

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ви е сладко. Поздрав и благодаря.

      Изтриване
  47. Tоку-що преядохме с тях :) Спазих рецептата точно и станаха прекрасни. Месих във фурна за хляб, като добавях постепенно брашното.Тестото втаса за половин час във фурната на печката, като я нагласих на 60 градуса. Удвои обема си, даже стана една идея повече от двойно. Кифличките направих с 3 вида плънка - яйце и сирене, поръсени със сусам; локум, поръсени с кристална захар; сладко от сини сливи, поръсени със захар и мак. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  48. Уникални кифлички!Браво Ваня!

    ОтговорИзтриване
  49. Ваня здравейте, поздравявам Ви за рвцептата! Направих ги тази вечер и дечицата си облизаха пръстите, дано останат утре малко за гостите за които ги бях предвидила. Топли поздрави от ниската земя i puno srecha ot nama!

    ОтговорИзтриване
  50. Рецептата е невероятна, Ваня! :) Благодаря! Снощи ти открих блога, станах фен и съм сигурна че всичките ти рецепти са толкова сполучливи, точни и вкусни)Още от времето на Карлсон мечтаех да мога да правя кифлички като майката на Дребосъчето... и следваха рецепта след рецепта, провал след провал... до днес - обрах овациите на всички ;)Но трябва да добавиш под линия - двете тави се изяждат много бързо, да се прави двойна доза ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за доверието. Поздрави.

      Изтриване
  51. Поздравление за добрата рецепта :) Тайната да останат на сутринта е да ги направите късно вечер, след вечеря :) Относно пропорциите в рецептата, използвах прясна мая и точното количество брашно, бърках тестото с вилица докато не започна да се отлепя от стените на купата (не повече от 5-6 минути), леко го намазах с олио и го оставих да втаса. И това е. Може би грешката на някои опитали се е че започват веднага да бъркат на ръка и не оставят брашното да усвои течността - и аз бих се отказала, ако съм омазана до лактите с лепкаво тесто :) Моят съвет опитайте пак :) Хубав ден на всички :)

    ОтговорИзтриване
  52. Аз днес за пореден път правя тези кифлички и мога да кажа на всички тези,които упрекват Ваня за пропорциите-грешката е у вас някъде!
    Меся едва от няколко месеца и никога до сега не съм имала несполучлив резултат!
    Ваня,поздравявам те за прекрасните рецепти!Желая то още повече успехи!

    ОтговорИзтриване
  53. За първи път правя Ваша рецепта, кифличките станаха превъзходни! Благодаря много за споделеното, вече съм Ви фен! :)

    ОтговорИзтриване
  54. Дано въпросът ми не прозвучи глупаво, но защо навитите кифлички да не се оставят да втасат леко преди да се пекат?

    ОтговорИзтриване
  55. Аз също бих искала да попитам- защо да не втасват, а направо в топла фурна? Когато правя така нищо не се получава.Може би има значение от тестото.Имам пълно доверение на Ваня в рецептите и това,че коментират негативно по неин адрес ми е много неприятно.

    ОтговорИзтриване
  56. Кифличките са уникални. Благодаря за чудесната и точна рецепта. Правила съм ги над 20пъти и винаги се получават. Любимите на всички вкъщи.

    ОтговорИзтриване
  57. Чудесни станаха, правих ги за първи път. В учебно време са мн.добра закуса за у-ще. Правих скоро и солените мъфини. Децата доволни, Благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване
  58. Благодаря ви за чудесните рецепти,за подробните снимки и за търпението.Пр вих кифлите ,а и солените мъфини ..резултата е повече от чудесен.Благодаря още веднъж и до нови вкусни срещи.

    ОтговорИзтриване
  59. nqkolko pati gi pravq i stavat straxotni ...

    ОтговорИзтриване
  60. Kolko vreme trqbva da vtasva testoto

    ОтговорИзтриване
  61. Въобще ли не се оставят да втасат?След като се замеси ли веднага се пече?

    ОтговорИзтриване
  62. Здравейте Ваня,
    Направих ги точно по рецептата. Станаха великолепни и с мармалад и със сирене. Поздравления за хубавата рецепта. Без яйца и без масло. Чудесно.

    ОтговорИзтриване
  63. Невероятни са! Всички рецепти които ползвам от блога ги следвам точно, защото хич ме няма в месенето но тук съм виртуоз.Рецептите са Ви невероятни.И винаги сполучливи.

    ОтговорИзтриване
  64. Да попитам , запазва ли се мекотата на кифлите и на следващия ден?

    ОтговорИзтриване
  65. Меси машинката за хляб.Станаха чудесни!

    ОтговорИзтриване
  66. Пропуснала сте да добавите и 50-100гр. масълце, за да стоят мекички.

    ОтговорИзтриване
  67. Ако някой намери по-точни рецепти от тези на Ваня,да си ги взема от там и да не прави от тези.
    Няма угодия,жената си играе и като на първолаци ви ги пише и снимки слага,пак недоволни.
    Що за мрънкащи и негативни хора има.
    Правя тестото в машината,понякога продуктите вземам направо от хладилника без да изчаквам на стайна температура и пак всичко се получава..ами не правете от нейните рецепти,като не ви харесват...Да не би насила да ви кара някой??!!
    Благодаря Ваня за труда,който полагаш!!!
    Бъди жива и здрава и дерзай!!
    Мрънкалниците ги подминавай...
    Да си намерят рецепти и да си ги правят...

    ОтговорИзтриване
  68. Хей здравей Ваня и от мен ,не се познаваме,но ще се срещаме вече често. хихихи Казвам се Илина и готвя като луда жена по 2-3 пъти всеки ден. А по празници да не обяснявам. Сега се пекат , чакам ги , след малко пак ще пиша. Втасаха прекрасно, всичко до момента стана ,както е описано тук по рецепта. Да видим ей сега след малко. но като гледам какви хубавички стават ммммммммм

    ОтговорИзтриване
  69. Поздрави за Ваня! Както винаги чудесна рецепта с точни пропорции! Моите станаха превъзходни без НИКАКВИ промени! Който има проблеми, да търси грешката у себе си, а не в рецептата!

    ОтговорИзтриване
  70. Браво за прекрасната рецепта.Влюбена съм.Стават страхотни

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...