сряда, 20 август 2014 г.

ТОРТА ОТ МЛЯКО С ОРИЗ


                                              

Продукти за блата:

170 гр.натрошени бисквити
100 гр.масло на стайна температура
50 гр.захар
50 гр.нарязани на ситно орехи.

Продукти за мляко с ориз:

800 мл.прясно мляко
200 гр.ориз
100 гр.захар
желатин /за 1 л.течност/
600 гр сметана

Продукти за плодовия крем:

800 гр.предварително размразени плодове /или пресни/ - малини, ягоди и др.
100 гр.царевично нишесте
100 гр.захар/може и повече/
100 мл.вода 


Приготвяне:


Смесваме всички продукти за блата и сместа се сипва във форма за торта с диаметър 26см. Оставя се в хладилника.
Прясното мляко и оризът се слагат в съд на котлона. След като оризът се свари, се махаме от котлона и  се добавят захарта и желатина /приготвен по описание на опаковката/.
Разбърква се хубаво и оставя да изстине.
Размразените плодове се пасират или намачкват с вилица.
Към тях се добавя вода до получаване на 1 литър. Сиропът се слага на котлона.
Прави се смес от нишесте, захар и 100 мл,вода. Получената смес се добавя към врящия плодов сироп.
Вари се 3-4 мин.до сгъстяване. 
Полученият крем се оставя за 5 мин.да поизстине.
Разбиват се 600 мл.сметана и се прибавя към крема от мляко с ориз.
Изважда се блата от хладилника и върху него се сипва половината от млякото с ориз. Оставя се за 10 мин. във фризера.
Изважда се и се сипва крема от плодове /отделяме малко от него за декорация/, пак се връща във фризера за 10 мин.
Вадим и сипваме останалата част от млякото с ориз, декорираме с останалия плодов крем.












торти

Няма коментари:

Публикуване на коментар