неделя, 26 юли 2015 г.

ЗЛАТИБОРСКА БАНИЦА





ПРОДУКТИ:

500 ГР.КОРИ ЗА БАНИЦА

200 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
3 ЯЙЦА
1Ч.Л.СОЛ
150 МЛ.ОЛИО
200 МЛ.ГАЗИРАНА ВОДА
200 ГР.БРАШНО
1 БАКПУЛВЕР

400 ГР.СИРЕНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗБИЙТЕ С МИКСЕР КИСЕЛО МЛЯКО,ЯЙЦА,ОЛИО,ГАЗИРАНА ВОДА,СОЛ И СМЕСЕНО БРАШНО С БАКПУЛВЕР.ОТДЕЛНО НАТРОШЕТЕ СИРЕНЕ И КЪМ НЕГО ДОБАВЕТЕ 5-6 С.Л.ОТ СМЕСТА.
ВЗИМАТЕ ЕДНА КОРА.НАМАЗВАТЕ Я С 3-4 С.Л.ОТ СМЕСТА.В/У НЕЯ СЛОЖЕТЕ ВТОРА КОРА И НЕЯ НАМАЗВАТЕ С 3-4 С.Л.ОТ СМЕСТА.НА КЪСАТА СТРАНА НА КОРИТЕ СЛОЖЕТЕ ОТ СИРЕНЕТО,ЗАВИЙТЕ НА РУЛО И ОФОРМЕТЕ ОХЛЮВ.СЛОЖЕТЕ В ЦЕНТЪРА НА ТАВА 28-30 СМ.НАМАЗАНА ОБИЛНО С ОЛИО.ПО СЪЩИЯ  НАЧИН ПРАВИТЕ 2 ПО ДВЕ КОРИ И РЕДИТЕ ОКОЛО ПРЕДХОДНАТА.ОСТАТЪКА ОТ СМЕСТА НАМАЗВАТЕ В/У БАНИЦАТА И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
























6 коментара:

  1. Ванче,страхотна баница!Точно си имам сръбски кории ще си направя тази вкусна баница-благодаря засподелената рецепта!

    ОтговорИзтриване
  2. Какви са тези сръбски кори?С кои от нашите може да се заменят?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Правила съм баницата с турски кори,не съм споменавала да са сръбски.

      Изтриване
  3. Правила съм подобна баница с кори Фамилия, но нито я докарвам на вид като тази баница, нито пък има вкус на истинска баница. Споделете мнение с какви кори поне малко може да се докара вкуса на баница ... най-добре са естествено домашно теглени или разточени, но още не съм се безстрашила на тази операция или по точно няма кой да ме научи :)

    ОтговорИзтриване