четвъртък, 2 юли 2015 г.

СОЛЕНИ ТРИЪГЪЛНИЦИ ЗИГ ЗАГ





ПРОДУКТИ:

900 ГР.БРАШНО
500 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 МАЯ /42 ГР./
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 С.Л.СОЛ /РАВНА/
100 МЛ.ОЛИО

ЗА ПЛЪНКА:

125 ГР.МАСЛО+1 ЯЙЦЕ
ПО ЖЕЛАНИЕ-СИРЕНЕ,ТЪНКО НАРЯЗАН КОЛБАС И ДР.

ЗА НАМАЗВАНЕ:

1 ЯЙЦЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В 250 МЛ.ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В СЪД ПРЕСЕЙТЕ БРАШНО И СОЛ.ДОБАВЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ 250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ВЕДНАГА ГО РАЗДЕЛЕТЕ НА 4 РАВНИ ЧАСТИ /350 ГР./.ОФОРМЕТЕ ТОПЧЕТА,ПОКРИЙТЕ И ОСТАВЕТЕ НА ТОПЛО ДА ВТАСАТ.
С МИКСЕР РАЗБИЙТЕ 1 ЯЙЦЕ И МЕКО МАСЛО 125 ГР.
ВСЯКО ТОПЧЕ ТЕСТО /БЕЗ ДА ПРИМЕСВАТЕ/ РАЗТОЧВАТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА 35-50 СМ.НАМАЗВАТЕ С 1/4 ОТ МАСЛОТО С ЯЙЦЕ.НАВИВАТЕ НА РУЛО ОТ КЪСАТА СТРАНА.РЕДИТЕ В ТАВАТА НА ФУРНАТА С ХАРТИЯ.ПО СЪЩИЯ НАЧИН И ОСТАНАЛИТЕ 3.М/У ВСЯКО РУЛО ОСТАВЕТЕ ПО 2 ПРЪСТА РАЗСТОЯНИЕ ЕДНО ОТ ДРУГО.ВСЯКО РУЛО НАРЕЖЕТЕ НА ЗИГ ЗАГ.ОСТАВЕТЕ ДА ВТАСАТ.НАМАЖЕТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА.

АКО ПРАВИТЕ С ПЛЪНКА ОТ СИРЕНЕ ИЛИ КОЛБАС ПОЛЗВАЙТЕ И РАЗБИТОТО МАСЛО С ЯЙЦЕ!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

















ИЗВОР- КУЛИНАРИКА

8 коментара:

  1. Ох, тези тестени изкушения...

    ОтговорИзтриване
  2. Мила Ваня, уникална рецепта! Това с колбаса е страхотно попадение, поне за моя вкус! Преди 2 дни направих триъгълниците в два варианта - едните с телешки салам, другите със сирене и ги занесох на плажа, където ходихме с внучката и дъщеря ми ( като ходим на плаж, винаги приготвям нещо, за да не си купуваме безбожно скъпите боклуци там). Още щом разбра, че нещо съм месила, бабината която е доста хилавичка и никак не си пада по яденето, още със сядането се завря в торбата и започна да си похапва, с огромно удоволствие. Не ми беше нужно да ми ги хвали - оценката сама си дойде с празната торбичка! Час по час искаше сиренка (на нея, за разлика от мен, повече ѝ харесаха тези със сиренцето и ги омете всичките, а хич не бяха малко)! Но дали със сирене, дали с колбас, тези триъгълничета са просто страхотни! Никога нямаше да ми дойде на ума подобна идея, така да увия салам, за подсказката на което, сърдечно благодаря!Единственото, което сложих от себе си, това беше, че смесих наполовина масло, наполовина мас и мисля, че станаха перфектни просто - меки. пухкави, разкошни! Благодаря, мила за хубавите идеи, които споделяш в блога си! Честичко го "навестявам" и намирам много страхотни рецепти! Бъди здрава и все така да ни подсказваш чудни вкусотии!

    ОтговорИзтриване
  3. Колко грама суха мая да сложа?
    Може ли първо за втаса тестото и след това да го правя на топчета?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жената е описала всичко много ясно ;-)

      Изтриване
    2. На пакетчето мая на Др Йоткер пише ,че е за 500грама брашно. Тук имаме 900грама брашно,според мен 2 пакетчета ще са много но 1 цяло и 2/3 от второто пакетче ще е ОК.

      Изтриване
  4. Уникални триъгълници, както всяко ваше произведение,което съм правила.Благодаря за това ,че ги споделяте с нас <3

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...