сряда, 30 декември 2015 г.

ЧУДО С ЕДНО ЯЙЦЕ





Ще ви се стори обикновено с  пудинг,но е ммммм,мляц!

ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА-ФОРМА ЗА ТОРТА 20 СМ.

1 ЯЙЦЕ
160 ГР.ЗАХАР
100 МЛ.ОЛИО
200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
140 ГР.БРАШНО
1 /2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
70 ГР.СМЛЕНИ ОРЕХИ

ЗА КРЕМА:

3 ПУДИНГА ВАНИЛИЯ /ВСЯКО ПАКЕТЧЕ 37 ГР./
8 С.Л.ЗАХАР
900 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
2 ПАКЕТЧЕТА ВАНИЛОВА ЗАХАР

100 ГР.МЕКО МАСЛО

ЗА ДЕКОРАЦИЯ:

СМЛЕНИ ОРЕХИ
МЛЕЧЕН ШОКОЛАД
ЯГОДИ
И ДР.

ПРИГОТВЯНЕ:

ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.
РАЗБИЙТЕ ЯЙЦЕ СЪС ЗАХАР ДО ПОБЕЛЯВАНЕ.ДОБАВЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА В СЛЕДНИЯ РЕД:ОЛИО,ПРЯСНО МЛЯКО,СМЕСЕНО БРАШНО С БАКПУЛВЕР,СМЛЕНИ ОРЕХИ.СЛЕД ВСЯКО ДОБАВЯНЕ РАЗБИВАЙТЕ С МИКСЕРА.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА ТОРТА 20 СМ./АКО ФОРМАТА ЛЕПИ НАМАЖЕТЕ С ОЛИО И ПОСИПЕТЕ С БРАШНО/.ПЕЧЕТЕ БЛАТА В ЗАГРЯНА ФУРНА.ГОТОВИЯ БЛАТА ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИВА БЕЗ ДА ГО ВАДИТЕ ОТ ФОРМАТА.
СЛЕД КАТО СЛОЖИТЕ БЛАТА ДА СЕ ПЕЧЕ,НАПРАВЕТЕ КРЕМА:СЛОЖЕТЕ НА КОТЛОНА 700 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО.В ОСТАНАЛИТЕ 200 МЛ.РАЗТВОРЕТЕ 3 ПАКЕТЧЕТА ПУДИНГ,ЗАХАР И ВАНИЛОВА ЗАХАР.СЛЕД ЗАВИРАНЕ НА МЛЯКОТО ДОБАВЕТЕ ПУДИНГА И БЪРКАЙТЕ ДО ЗАВИРАНЕ НА КРЕМА.ВЕДНАГА СЛЕД ЗАВИРАНЕ МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА!ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИВА,КАТО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ РАЗБЪРКВАТЕ ДА НЕ ХВАНЕ КОРИЧКА.
РАЗБИЙТЕ МЕКО МАСЛО И ДОБАВЕТЕ КРЕМА.РАЗБИВАЙТЕ С МИКСЕР ДО ОБРАЗУВАНЕ НА ХУБАВ,ГЛАДЪК КРЕМ.СИПЕТЕ ПОЛУЧЕНИЯ КРЕМ В/У БЛАТА ВЪВ ФОРМАТА.ОСТАВЕТЕ ДА СЕ ОХЛАДИ ЗА 2 ЧАСА В ХЛАДИЛНИК.МАХНЕТЕ РИНГА НА ФОРМАТА. ДЕКОРИРАЙТЕ ПО ВАШ ВКУС.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























Извор Кулинарика с промени от моя страна.

38 коментара:

  1. Прекрасна торта,само не можах да разбера топлият крем върху топлия блат ли се изсипва.И дали се сиропира блатът.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Без да изземвам функциите на Ваня...В рецептата е написано ,че блатът се оставя да изстине във формата!И сопред мен не се сиропира!Кремът е достатъчен,а и това е блат с малко брашно и орехи...-съставките му говорят,че е достатъчно сочен!

      Изтриване
  2. Без сироп би била суха,струвами се..

    ОтговорИзтриване
  3. Може ли да попитам какъв е този пудинг Ванилия,защото никъде не намерих такъв грамаж?

    ОтговорИзтриване
  4. Формата ми е 26см, ще стане ли пак рецептата или да сменям пропорциите?

    ОтговорИзтриване
  5. не може ле да се копира

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може рецептите да са сполучливи, но с това заключване губите голяма част от аудиторията.

      Изтриване
    2. И аз мисля същото.В 21 век ще пишем с молив в тефтече.Ако някой иска да краде рецепти, знае как да го направи.

      Изтриване
    3. В 21 век, нито се копира, нито се пише в тефтерчета. Така, че е време да се научи как се съхраняват линкове.

      Изтриване
    4. Затова не влизам тук. Не ме кефи да си правя архив от рецепти с линкове.

      Изтриване
    5. Ами не влизай. Сега защо сте влезли, че и коментар оставяте.

      Изтриване
  6. Здравейте! Великолепна торта :) Искам да попитам само колко време приблизително се пече блатът? Може би 20- 25 мин.? Благодаря предварително :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм засичала,но горе долу толкова.

      Изтриване
  7. А украсата от ягоди с какво мога да я заменя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да замените с декорация по ваш вкус.

      Изтриване
  8. Здравейте Ваня,благодаря за прекрасните рецепти..правих доста от тях и всичко е много сполучливо.Днес направих тортата,но не успях да намеря как се правят шоколадовите спирали)моля да ме упътите къде да погледна как се правят.Още веднъж благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Правят се с белачката за картофи.

      Изтриване
    2. Добавих и снимки,може да погледнете.

      Изтриване
  9. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря Ваня от сърце!

    ОтговорИзтриване
  11. Здравейте Ваня, не можах да преценя до колко трябва да е изстинал крема за да се меси маслото. Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
  12. Здравейте,какъв пудинг ползваш ти Ваня,защото аз взех такъв,който се разтваря всеки в по 500 мл.пр.мляко,да не сгреша нещо?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Водете се по рецептата,не по описанието на пакетчето.

      Изтриване
  13. много е вкусна , често си я приготвяме в къщи ,и вместо пудинг слагам яѝчен крем и сметана ... просто става още по вкусна .

    ОтговорИзтриване
  14. След постовете които прочетох ,мисля че е много вкусна тази торта !Още утре ще пробвам ,дано да се справя!

    ОтговорИзтриване
  15. Анастасия7 май 2016 г., 19:12

    Ние не можем да използваме захар. С мед дали ще стане блатът?

    ОтговорИзтриване
  16. Браво, Ванче още след първата рецепта, която видях при теб се влюбих в теб! ☺☻♫

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря за рецептата! Сладкишът Ви обра овациите от немци и сега ще ми се наложи да превеждам рецептата на немски, защото бяха много впечатлени.

    ОтговорИзтриване
  18. Престраших се да пробвам тортата и съм възхитена както и съпруга ми голямо благодаря Ваня! (да добавя, че една след друга правя и тестените-милинки, хляб.... всеки път са вълшебни)

    ОтговорИзтриване
  19. Престраших се да пробвам тортата и съм възхитена както и съпруга ми голямо благодаря Ваня! (да добавя, че една след друга правя и тестените-милинки, хляб.... всеки път са вълшебни)

    ОтговорИзтриване
  20. Ако не сложа орехи, колко още брашно да добавя? И ще се получи ли?

    ОтговорИзтриване
  21. Прекрасно и вкусно изглежда тази торта. Ваня, мислите ли че ще се получи ако я направя не с пшенично, а с оризово брашно - това заради глутенова непоносимост?







    ОтговорИзтриване
  22. Здравейте! Рецептата изглежда много вкусна. Позволете ми да направя критика към сайта - трудно се четат рецептите на шарен фон и с бели букви. Иначе снимките в процеса на приготвянето са супер! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  23. Красимира Стайкова8 април 2017 г., 8:46

    Здравейте!Вчера направих сладкиша за гости,всички много го харесаха.Благодаря,за това че споделяте рецептите си.За хора като мен,които не са изявени кулинари,това е голяма помощ.Всичко,което съм правила от тоя блог ми се получава чудесно.Благодаря още веднъж!Поздрави!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...