петък, 1 януари 2016 г.

ПОНИЧКИ,КАТО ОТ ПЕКАРНА!





























И ПЕКАРИТЕ ЩЕ ВИ ЗАВИДЯТ!

ПРОДУКТИ:

400 МЛ.ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО
1 КУБЧЕ ПРЯСНА МАЯ /42 ГР./
1 С.Л.ЗАХАР
КОРАТА НА ЛИМОН ИЛИ ВАНИЛОВА ЗАХАР
2 ЯЙЦА
50 МЛ.ОЛИО
700 ГР.БРАШНО /НЕ ПОВЕЧЕ!/
1 Ч.Л.СОЛ

ОЩЕ:

ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ
ПУДРА ЗАХАР ЗА ПОРЪСВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В 400 МЛ.ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ И ЗАХАР,ЛИМОНОВА КОРА.БЕЗ ДА ШУПВА ДОБАВЕТЕ 350 ГР.ОТ БРАШНОТО.РАЗБЪРКАЙТЕ ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ГЪСТА КАША.ДОБАВЕТЕ 2 ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА,50 МЛ.ОЛИО И ОТНОВО РАЗБЪРКАЙТЕ.ПОСТЕПЕННО ДОБАВЕТЕ И ОСТАНАЛОТО БРАШНО СМЕСЕНО СЪС СОЛ.ПОЛУЧАВА СЕ МЕКО,ЛЕПКАВО ТЕСТО.ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ!МЕСЕТЕ ТЕСТОТО САМО В СЪДА,НЕ ВАДЕТЕ НА ПЛОТА.СЛОЖЕТЕ В ТОПЛА ФУРНА ЗА 30 МИН.
БЕЗ ДА ПРИМЕСВАТЕ ТЕСТОТО РАЗТОЧВАТЕ КОРА 1 СМ.РЕЖЕТЕ ФОРМИ С ЧАША.РЕДЕТЕ ГИ В/У ХАРТИЯ ПОРЪСЕНА С БРАШНО.ПОКРИЙТЕ И ОСТАВЕТЕ ЗА 20 МИН.ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ЗАГРЕЙТЕ ОЛИО НА БАВЕН ОГЪН.ПУСКАЙТЕ ПОНИЧКИТЕ В ОЛИОТО ОТ СТРАНАТА,КОЯТО Е БИЛА НА ГОРЕ.ПЪРЖЕТЕ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.ГОТОВИТЕ ПОНИЧКИ ВАДЕТЕ НА КУХНЕНСКА ХАРТИЯ.ОЩЕ ТОПЛИ ПОРЪСЕТЕ С ПУДРА ЗАХАР.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




















ИЗВОР-КУЛИНАРИКА

13 коментара:

  1. Честита Нова Година! Много здраве и късмет!

    ОтговорИзтриване
  2. Искам да попитам в кой момент се слага сладкото? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Може ли да се напълнят с шоколад, с помощта на пош? А ще се изпълнят ли целите, защото видях, че има малко място, другото е тестено, ще може ли да се притисне от шоколада?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, може да се напълнят с пош. Може да сложите плънка по желание и желаното количество, разбира се.

      Изтриване
  4. Здравейте дали е възможно да се изпекът вместо да се пържат

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не мога да Ви кажа, не съм пробвала. По принцип тези понички не стават мазни след пържене.

      Изтриване
  5. Ваня, благодаря за страхотната рецепта! Получиха се много мекички и супер вкусни. Имам само въпрос към теб, ако желаеш да ми отговориш... Толкова се надуха, че бяха само с коричка и почти нямаха тесто. Колко дебели ги разточваш? Ако са по-дебели няма ли да останат сурови вътре?

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте! Поничките станаха страхотни,точно като вашите на снимката,много съм доволна и благодаря за страхотната рецепта! Имам въпрос - дали мога да намаля всички продукти на половина за половин доза,защото от 1 ми се получиха 20 и са твърде много за двама?И дали ще се получи същия резултат :)

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотни са!!! Гледам ги от много време, но чак снощи се престраших да ги направя. Великолепни и на вид, и на вкус. Благодаря, Ваня!

    С уважение: Ива

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...