неделя, 18 декември 2016 г.

Бисквитени топчета







Продукти:

300 гр. смлени бисквити
1 пакетче ванилова захар
150 мл. прясно изцеден портокалов сок
2 с.л. сладко от кайсии, смокини и др.
100 гр. черен шоколад
настъргана кора от 1 портокал
1 с.л. мед

Още за овалване:

шоколад / черен, млечен, готварски,../ + 3-4 с.л. олио
шоколадови пръчици
кокосови стърготини
смлени бисквити
ядки
и др.

Приготвяне:

В съд смесете фино смлени бисквити, ванилова захар, настъргана на ситно портокалова кора, портокалов сок, сладко, мед и разтопен шоколад. Разбъркайте до получаване на еднородна смес. Оставете в хладилник 30 мин. От охладената смес оформете малки топчета. Топете в шоколад или овалвайте в изброените продукти по горе.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/










4 коментара:

  1. Колко бонбона излизат и може ли да се пропусне сладкото?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всичко зависи от големината на топчетата, но около 30 бр.

      Изтриване
  2. Страхотна рецепта,както всички останали,които съм пробвала!

    ОтговорИзтриване
  3. Направо телепатия, ти си пуснала тази рецепта на 18, а аз снощи импровизирах. Всичко тръгна от пакет сушени смокини, които предната вечер бях накиснала във вода, с идеята да ползвам за нещо. Снощи обаче нямах особено време и си измислих да ги вложа в бонбони. Смях ги в робота, добавих пакет бисквити, мед, портокалова кора и сока на 1 портокал:)), е как да не е телепатия това. Сега отварям и виждам тук съвсем, съвсем същите съставки, само ванилия не съм слагала:))Не ми остана време и да овалям в шоколад, каквато идея имах, днес също не успях.

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване