понеделник, 26 декември 2016 г.

Тиквеник с Одрински кори





Продукти:

1 пакет кори за баница, от по-дебелите /в случая Одрински/

800 гр. едро настъргана тиква
230 гр. захар
3 пакетчета ванилова захар

100 мл. вода + 100 гр. масло

пудра захар за поръсване

Приготвяне:

В съд на котлона смесете вода и масло. Оставете до завиране.
Настържете на едрото на рендето тиква.
Запържете тиквата с 3-4 с.л. олио, за около 5 мин. Махнете от котлона и добавете смесена захар с ванилова захар. Разбъркайте.
Включете фурната на 200 градуса.
Всяко кора се напръсква обилно със сместа от вода и масло. Слага се обилно от тиквата по цялата кора. Навива се на руло и се реди в тавата на фурната с хартия, едно до друго. След като направите по същия начин и останалите кори, с останалата смес от вода и масло се заливат рулата. Печем в загрята фурна до златисто. Леко охладеният тиквеник поръсете с пудра захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

















Авторска рецепта.


1 коментар:

  1. Скъпа Ваня, искам да ти пожелая много здраве и все така неуморно да твориш уникалните си готварски шедьоври!Не само красиви и вкусни,но поднесени ни от теб с много желание и положителна енергия!Благодаря на Бог,че те има!

    ОтговорИзтриване