Торта " Страчатела "








Продукти за блата:

4 яйца
150 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
60 мл. олио
140 гр. брашно
30 гр. какао
1 пакетче бакпулвер

 Продукти за крем:

600 мл. течна сметана
2 с.л. мед
400 мл. кондензирано мляко
100 гр.натурален или млечен шоколад

За сиропиране:

150 мл. прясно мляко + пакетче ванилова захар

За декорация:

шоколад или по ваш избор

Приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте яйца със захар и ванилова захар, до побеляване. Добавете олио и разбъркайте. Към получената смес добавете смесено брашно с како и бакпулвер. Разбъркайте без миксер. Получената смес сипете във форма за торта 26 см., на дъното с хартия. Печете в загрята фурна 15-18 мин., или до готовност. Готовият блат извадете от формата и оставете да изстине. Разрежете блата на 3 равни части.

Разбийте сладкарска сметана с мед. Добавете кондензирано мляко и отново разбъркайте с миксер. Добавете и настърган шоколад на едро. Разбъркайте без миксер, но много внимателно.

Върху поднос сложете първата част от блата, с ринга от формата за торта. Сиропирайте.
Добавете 1/3 от крема, втората част от блата, сиропирайте, 1/2 от крема и така, докато завършите с крем. Оставете няколко часа в хладилник.
Извадете тортата от ринга и декорирайте.

Използвах белачката за моркови, за да настържа шоколада!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
























4 коментара:

  1. страхотна е утре ще я пробвам

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно изглежда, но имам един въпрос-каква е сметаната?ПодсладенА ли е и каква марка е?

    ОтговорИзтриване
  3. Колко парчета излизат горе долу?

    ОтговорИзтриване
  4. Пресече ми се сметаната от меда, не знам защо! Сега ще разбия със захар ново количество! И блата не се вдига достатъчно за да станат три блата,само два станаха! Нещо не е доизпипана тази рецепта!

    ОтговорИзтриване